Ads

Hotel King

Hotel King


Eredeti cím: 호텔킹
Ország: Korea
Csatorna: MBC
Műfaj: romantikus dráma
Részek száma: 32
Vetítés dátuma: 2014.04.05 – 2014.07.27

Mostanában nagyon koreai sorozatos kedvem van. Néha, ilyen hullámokban rám jön és akkor kielégíthetetlenül néznem kell őket. :D
Gondolom, sokan sejtitek, sőt, megkockáztatom, tudjátok, mennyire vagyok Ázsia-rajongó. Imádom a kínai ételt, kultúrát, embereket, a koreaiakat és a japánokat is szeretem. A sorozatokra olyan 7 éve kezdtem rákapni, akkor a koreaiak közül nagyon menő volt a Goong – Princess Hours (azóta is Joo JiHoon rajongó vagyok), Full House vagy a My Girl.
Ez utóbbi, a My Girl, ahol Lee JunKi nálam az egyik első helyet megkapta a legjobb koreai pasik listámon. Egyik vad pillanatomban elmentem és ugyanolyanra levágattam és befestettem a hajamat is. A főszereplő páros viszont nagyon cuki volt. Miközben keresgéltem a napokban, belefutottam egy éppen futó sorozatba (pont most lesz vége) és meglepődésemre 8 év után újra együtt játszik a főszereplő páros, de az előző vidám és bohókás szereppel ellentétben most egy sokkal komolyabban.
Elsőre bevallom, a plakátról nekem a Szürke trilógia filmes plakátja ugrott be és nem bírtam abbahagyni a nevetést. Gondoltam, azért a koreaiak eddig nem mentek el, bár ki tudja mostanában. :D
Szerencsére ennyire tényleg nem durvultak el, de megkérdezném a forgatókönyvírót, hányszor olvasta el… Már csak karakterileg is kérdezem.


Az alap történet szerint a Ciel hotel elnöke, Ah SungWon öngyilkos lett. Ennek szemtanúja volt az igazgató, Cha JaeWan, aki hosszú évek óta bosszút szeretne állni az elnökön, és őt az alelnök, Lee JoonGoo tartja a markában. Helyesebben ő „nevelte” föl. Már ha azt nevelésnek lehet venni, hogy árvaként egy gyilkosság helyszínéről, a testvére holteste mellől elrángatta, megmutatta mi lehet belőle. Utána néha félholtra verte, érzéketlenné tette és állatként kezelte. Szóval az igazgatónak legtöbbször szobor arca van.
A halott elnöknek azonban van egy lánya, Ah MoNe, aki Amerikában tanult, rettentő naiv és eleinte nagyon butának tetteti magát.
JaeWan ezt szeretné kihasználni, mert elméletben Ah MoNe a húga. Legalábbis ebben nevelte föl JoonGoo és állítólag az anyja is azért dobta ki JaeWant, mert nem tartotta többre egy féregnél.
A hotelt mindenhonnan fúrni kezdik az ellenségek, főleg JoonGoo és még egy olyan ember, akire sokáig nem is számítunk. Mindenki azt szeretné a vezetők közül, ha MoNe távozna. A többi alkalmazott viszont pont ellenkezőleg áll a lányhoz, egyre jobban megkedvelik a kissé különc, vidám természetű lányt.
Egyetlen hiba mégis becsúszik MoNe terveibe, beleszeret JaeWanba.

A történet szerintem jól meg van írva. Amikor már túl szomorúvá válna némelyik jelenet, mindig behoznak valami vidám jelenetet. Ezek általában az alkalmazottakkal kapcsolatos jelenetek, néha annyira nevettem, hogy nagyapám megkérdezte mit nézek, mert csak azt hallja, ahogy kacagok.
A szereplők karakterei is kidolgozottak, sőt, messze az egyik legszínesebb karaktergárdát láttam itt.

Ah MoNe (Lee DaHae) az első pár részben vibrál, vidám, de utána egyre jobban keseredik el. A naiv kislányból részről részre egyre komolyabb nő lesz. A 20. rész után igazi elnök asszony kezd lenni belőle. Hiába kap újabb arcon csapást, föláll és folytatja.
JaeWan (Lee DongWook) a folyton érzelem mentes arcával és álarcával külön fénypont. Sosem tudni mire gondol, és persze mit gondol, csak a szemei árulnak el néha érzelmeket.
JoonGoo (Lee DukHwa) folyton próbál másokat tőrbe csalni, mindig csapdákat és buktatókat állít az emberek elé. Nem riad vissza attól sem, hogy másokat eltegyen az útból. Persze a piszkos munkát verőlegényekkel végezteti el.
Baek MiNyeo-t (Kim HaeSook) még nem említettem. Szerintem briliáns az ő karaktere. Nem csoda, hogy a sorozat folyamán az emberek egyik kedvence lett. Ő is érzéktelen, legtöbbször egy lovaglópálcával jár, szegecses vagy bőr felszerelésben, ha pedig valaki nem tetszik neki, annak odasuhint. Azonban a háttérben dolgozik, kis székéből hallgatja az eseményeket.

A szereplők briliánsak. Nem tudok jobb szót rá.
Annyira jó a gárda, hogy jobbat nem tudnék elképzelni. Néha olyan mimikákat tudnak vágni, szinte hihetetlen. A félőrültség határát súrolja némelyik. Egyik kedvenc képem és avatarom volt sokáig a The Devil (Mawang) című koreai sorozatban Joo JiHoon arca, amikor félig süt rá a fény, azon az oldalon mosolyog, de a másik az árnyékban annyira ördögi, hogy szabályosan megrémül az ember. Itt is az egyik jelenetben JaeWannak (Lee DongWook) sikerült elérnie ezt. Nagyon elmebeteg volt az a mosoly, megijedtem.

Vannak a sorozatra jellemző hibák. Annyiszor törik össze az emberek a mobiljukat, mint ahányszor más a zsebkendőt kidobja. Utána persze a telefon mindig újra ugyanolyan lesz.
MoNe, elnök asszonyként annyiszor cserél ruhát, mint más pislog. Egyik jelenetben megszámoltam, egy nap alatt legalább ötször kellett ruhát cserélnie. Amiben alszik, a futó, fölvesz egyet a munkahelyre, meggondolja magát, másikat vesz föl, formálisabbat és utána ismét hazamegy és pizsamát vesz föl. Persze kétszer ugyan azt a ruhát sem láttam rajta.

A félelmetes pillangókés.
- Ezekkel a kockákkal akarsz megbökni?
- Igen. Azt hiszem.
A pálmát mégis a kicenzúrázott pillangókés vitte. Az nem számít, ha valaki lefeküdt a fél várossal, félmeztelenek a pasik, lőfegyverrel lőnek, folyik a vér, rommá vernek valakit, DE ne lebegtess senki előtt pillangókést. :D

Nagyon tetszik a sorozat, hiába kiszámítható, mert első fél órában megmondtam ki kinek a kije és kivel állnak rokonságban, de ennek ellenére leköt. Mindig van benne valami kis plusz. A szereplők játéka pedig külön öt csillagot érdemelne.

Remélem, megkapja az év egyik legjobb főszereplői díját, a You, Who Came From The Stars pedig a történetére kap. Megérdemlik.


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése