Ads

The Master’s Sun

The Master’s Sun


Ország: Korea
Eredeti cím: Joogoonui Taeyang
Vetítés ideje: 2013.08.07-2013.10.03
Gyártó: SBS
Részek száma: 17
Műfaj: romantikus, szellem, paranormális, komédia

A sorozatba egyszer belekezdtem, de az időm nem engedte folytatni, ezért eltettem későbbre. Na ez az idő most jött el. A sorozat egyben érdekes, szórakoztató és elgondolkodtató. Olyan általános problémákat feszeget, amikkel gyakran találkozunk, de elmegyünk mellette, vagy nem tudjuk rendesen földolgozni.

Az alaptörténetről:

A főhősnő, Tae GongShil egy majdnem halálos baleset után fölépülve szellemeket kezdett el látni. Azóta mindenki bolondnak nézi, rendőrségi és pszichiátriai ügye is volt. A tökéletes tanuló, az iskola példaképe pedig már a múlté. Mostanra egy állandóan álmos, fáradt, megfásult nő lett, akinek a legnagyobb vágya nyugalmat lelni.

Véletlenül találkozik Joo JoongWon-al, aki a Kingdom cég vezetője. Semmi természetfölöttiben nem hisz, kegyetlenül átgázol az emberek érzésein. Ez akkor is így történik, amikor egy birtokot szeretne megvenni, a férj viszont halott feleségére hivatkozva nem akarja eladni. Az ügyet lebonyolítva hazafelé az esőben ázó GongShilbe futnak bele, aki viszont látja a férfi halott nejét, csakhogy fél tőle. Ekkor véletlenül derül ki, hogy ha JoongWont megérinti, eltűnnek a szellemek is. A kettőjük kapcsolata furcsa irányt vesz, a férfi a lány pajzsává válik, a lány pedig a férfinek egy 15 éve történt baleset kulcsává. Hiszen a lány az egyetlen, aki képes a halott barátnőjével kommunikálni és tudja ki volt az elrablás megszervezője.

Így látom:

Minden rész más és más történetet dolgoz föl, de az alaptörténet mindvégig a Kingdom cég körül forog. Van benne szó diákokról, gyermekbántalmazásról, állati és ember kapcsolatokról, hiúságról, egoizmusról, féltékenységről és számos másik emberi hibáról. Tae GongShil próbál segíteni a halottakon, egyedüli támogatója, úgy tűnik, a szkeptikus és rideg JoongWon.

A történet során a szereplők változása több szinten is megjelenik. A lány elkezd kijönni a depressziós állapotából, egyre színesebben öltözik, a szeme alól a karikák eltűnnek, és egyre többet mosolyog. Az egyik részben azt mondják, azért vonzza a szellemeket, mert olyan, mint a nap. Fényes. Az irónia, hogy a Tae jelentése nap. Sokáig az iskolában mások is a „Nagy nap” becenevet használták rá.
A baleset után viszont soha többé nem lett már olyan, amilyen volt. Elvonulva próbál élni a világtól, mert, ahogyan a sorozatban is látjuk, a különböző randikra is kísérik őt a láthatatlan barátai, netán segítséget próbálnak kérni. A randi halottakkal körbevéve márpedig nem annyira izgalmas.

Másik oldalról ott van JoongWon, aki csak a pénzt számolta és ésszel gondolkozott. Elárulták 15 éve, ráadásul pont az, aki szerette. Emiatt már régen kiölte magából az érzelmeket. A lány, GongShil pedig beindítja ismét a megkövesedett szívét. Olyan dolgokba rángatja bele, amiről nem is álmodott.

A másik két főszereplőt a történet szempontjából nem éreztem annyira potenciálisnak. Tae YiRyung a féltékenykedéseivel mindig felsül és alig halad előre. Mindig háttérbe kerül, van néhány cikisebb jelenete, ám semmi jelentős. Kang Woo, a biztonságiak főnöke pedig hiába tepert, sosem volt esélye. Legelejétől látjuk, hogy GongShil semleges az irányába, csak a nincs jobb híján elven működik. Kicsit meddő volt az ő próbálkozása. 
Hiába van sok jelenetük és nekik kellene megkavarni az állóvizet, nem teszik. Egyáltalán nem éreztem rivalizálást közöttük, inkább néhány jelenetbe beugrottak, mert miért ne. Szerintem meglehetett volna írni őket jobbra is, kicsivel több szereppel.

Az egészről a benyomásom, hogy ez egy nagyon édes kis sorozat. Van benne némi horror elem, de a készítők képesek úgy elsimítani, végül egy kedves vagy éppen komikus jelenetet kapjunk. A legtöbb fő történeti szellemet leszámítva, van néhány másodlagos szellem, mint az én kedvencem, a kávés srác. Mindig GongShil plusz egy pohár kávét rendel neki, aki fölötte ülve szimatolja. A kukatetőt forgató bácsi sem rossz, csak éppen mindig morcos. Ők külön mosolyt csalnak az ember arcára.
A színészek nagyon jól játszanak, talán egy-két mellékszereplőt éreztem gyengének. (A külföldi lányka, a Maria vagy ki, JoongWon apjának szeretője, borzalmasan rossz. Annyira nincs semmi érzelem a hangjában. Hallom, hogy nem is angol anyanyelvű, de nulla hangszíne van, nulla színészi játéka.) 
Néha tényleg kissé belassul a történet, de legtöbbször pár jelenettel később, a készítők bedobnak egy újabb bombát. Kárpótolnak azért  a pár perc unalmas részért.

A főszereplők

Jha és a sorozatban ez a szám is megjelenik... :)))))) 
SNSD - Nobody című száma. 
Ez a hosszú, klipp változata, a 2:00-tól kezdődik az egész szám.



SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése