Ads

Sherrilyn Kenyon - Born of Fury

Sherrilyn Kenyon


 Born of Fury


(League 7.)
Kiadó: St. Martin's Press
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, sci-fi
Megjelenés időpontja: 2014.07.01
Olvasás nyelve: angol
Oldalszám: 704
Pont: 5/5
Tetszik? Bookdepon elérhető Hardbackben.
   The war is on...

Counted among the fiercest Andarion warriors ever born, Hauk is one of the five founding members of the Sentella- an organization that has declared war on the League that rules the Ichidian universe with an iron fist and terrifies it with an army of well-trained assassins. Hauk's enemies are legion, but he fears nothing and no one. He will do whatever it takes to survive and protect his Sentella brethren.

Sumi Antaxas is one of the best assassins the League has ever trained. In her world, failure is not an option and she has never met a target she couldn't execute. So when she's assigned Hauk, she believes it'll be a quick and easy mission.

But nothing is ever as simple as it seems, and Hauk is far better trained and skilled than his dossier shows. More than that, as she pursues him, she stumbles upon the key that will bring down not only Hauk, but the entire Sentella organization.

In the race to report her information, she is overtaken by enemies out to end her as effectively as she intends to end Hauk. Now her only key to survival is the one man she's been sent to kill. And Hauk doesn't trust her at all.

The only question is, will he help her to live... or send her to her grave.

Aki olvasott már tőlem régebbi értékelést, tudja, hogy nagyon nagy Kenyon rajongó vagyok. (Pedig volt idő, amikor nem szerettem…) Hiába a méltán híres Dark Hunter (itthon Sötét vadász) sorozat, vagy a skótos sorozat, de a szívem csücske mindig is a League sorozat marad.

A sorozat alaptörténetét összefoglalom, ha még nem ismered. Kilenc világ van az Ichidan univerzumban. (Ide tartoznak: andarionok, ritadarionok, qillakok, gondarionok, caronézek, trisanik, phrixianok, valamint kettő, akiknek a neve nem fog eszembe jutni.) A Liga (League) saját harcosokat, bérgyilkosokat képez ki bizonyos problémák elhárítására. A Ligát magasabb rangú nemesek vezetik, azonban sokszor a gyerekekkel, akiket kiképeznek, kegyetlenül bánnak, korrupt célokra használják fel őket. 
A kis csapat egy része is itt kezdte, majd a lehetetlent elérve, kiléptek a Ligából és megalapították a Sentellát. Bérgyilkosok lettek, űrkalózok és sokszor a hazájuknak hátat fordítva küzdenek a nemesebb célokért. Azokért, akiknek valóban szükségük van rájuk. Pont ezért, az ő fejükön legmagasabb mindig a vérdíj.

Ez a kötet Dancer Hauké lenne, ám véleményem szerint sokszor ellopnak a történetből a többiek is.

Thiát - aki Nyknek a 22 éves legidősebb lánya - Dancenek el kell vinnie egy túrára, hogy kicsit önmagára találjon. 
Darice a másik útitársuk, aki Dancer halott bátyjának, Kerisnek a fia. Darice gyűlöli Dancert, ezért folyamatosan becsmérli és ellene van. Sőt, igazából mindent gyűlöl a srác.
Végül betoppan Sumi, a Liga egyik bérgyilkosa, akit a saját lányával tartanak sakkban, ezért vállalta el azt a lehetetlen küldetést, hogy legyőzi és megöli Dancer Haukot. Helyesebben, bosszút akar állni a nővére, Omira miatt.
Végül persze egyik küldetés sem úgy sikerül, ahogyan eltervezik. A nyugodt kis túrából harc lesz és Sumi is rájön, jobb barátnak lenni, mint ellenségnek. 
Négyük (összesen ötük, ha a lorinát, a kutyaszerű lényt is számoljuk) közös útjának köszönhetően, sok hazugság látszik kibontakozni, amiket éveken át nem is sejtettek. 

A karaktereket imádtam, Dancer Hauk mindig is az egyik kedvencem volt. Hatalmas mérete ellenére, nekem mindig az imádnivaló Dancer maradt. Hiába mutatja ki szó szerint a foga fehérjét, mégis kedvesen bánik a többiekkel. A sok "megeszlek ember" és "te leszel az esti sztékem" beszólása ellenére, tudjuk, sosem tenne ilyen. Az ő szarkazmusa miatt, már megéri olvasni. 
Dancert megalázták, az anyja gyűlöli, ráadásul a történetből kiderül, valójában olyan okok miatt, amiről nem is tehet. - Tudjátok, a csodálatos családi háttér, mindenkinek fontos.
Fain pedig Sumi miatt kerül a képbe és sokszor minden történet összefügg.

Sumit nagyon kedveltem, szerintem aranyos a karaktere és egészen belevaló egy bérgyilkos. Egyáltalán nem nyafog és pont olyan, amilyennek egy női bérgyilkost el lehet képzelni. Van szíve, de amikor szembeszáll az andarionokkal, akkor kimutatja a harcos énjét is.

Dancer bátyja a kitagadott Fain is nagy szerepet kap. *fangörcs* 
Mint írtam, a család a tökéletesség mintaképe. Legnagyobb fiú halott, a középső kitagadva, a legkisebbet meg szívatjuk. 
Erről beugrott egy reklám.


Hihihi - A Faines kép, amivel az első 4-ben végeztem
még tavaly a Kenyon fanart versenyen. :D
FAIN! Szóval, ha valaki megkérdezné ki az abszolút legkedvesebb könyves álompasim, akkor gondolkozás nélkül rávágom, hogy Fain. Szórakozásból jött először, utána viszont komolyan Fain rajongó lettem. Mindig a távolságtartó és rideg karakter volt, amikor viszont kimutatott valami érzelmet, az mindig meglepetéssel szolgált.
Fainnek volt egy házassága, ami kudarcba fulladt, mert a nő sosem szerette, nem fogadta el. Pedig miatta még ki is tagadták a hazájából. (Jham, ez szívás.) most pedig az árnyékával találkozik.

Az átvezetések helyszínek között, valamint a karakterleírások, mind nagyon megkapóak. Sok helyszín van szerepeltetve, ahogy megszoktuk. Az első bolygó után átmegy a történet az űrbe és utána az andarion rendszer azon bolygójára, ahol Nykék uralkodnak. Ott sem minden fenékig tejfel, hiszen az andarion szabályok sokszor úgy végződnek: ... ezért halál jár. ...kitagadnak, ezért meghalsz... (Ha nem, akkor megesznek az első büfében.)

Ha kedveled az olyan műveket, amik sci-fisebbek és van benne romantika, akkor szerintem próbálkozz meg ezzel is. A világ és a karakterek illeszkednek, noha van az elején, a 3. kötet fele egy kis kavarodás, mostanra helyreállt.

Összességében nagyon jó könyv. Nem rövid, sőt elég hosszú könyvecskék (a Born of Silence még mindig a mamutkönyvem, posta is csak csomagnak vinné el), de szerintem ennek is minden egyes sora kellett. Így kerek. Örülök, hogy Kenyon visszavitte a St. Martin Presshez (ezért csúszik a sorozat több mint egy éve) és nem engedte kivágni a részeket.

Imádom a fiúkat, nem tudom, hogyan fogom kibírni jövő májusig. :)

Kedvenc idézetek, tükörfordításban:

Dancer fölnevetett „Azt mondják, a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet leggyorsabban az út. Az andarionokra ez különösen igaz.”
„A Ligánál meg azt tanítják, hogy a férfiszívhez a mellkasüregen át vezet leggyorsabb út. Ez is mutatja, mennyit tudnak, mi?”

„Oh, kérlek. Zarya annyira terhes, hogy egy nagyobb tüsszentés hatására, pillanatokon belül világra lökné a fiadat.”

„Segítség! Nem beszélek apró-ember andarion nyelven. Szükségem van egy tolmácsra!” 
Kiara kivette Chayden kezéből Jaycet, miközben Nykyrian elvitte Adront. „Jó utat kívántak.” Mondta Kiara mosolyogva.
„Oh, pedig megesküdtem volna, hogy a nagyobbik elkérte a pilóta engedélyemet és a siklónak a kilövési kódját.”
Kiara nevetve válaszolt. „Igazából, Adron pont ezt kérte. Látod Chay, tudsz te apró-ember andarionul beszélni.” 


  A sorozat eddig megjelent részei:
(Eredetileg az első három rész jelent meg, 92-94 között. Ezek átírva jelentek újra meg, 2009-ben.)
1. Born of Night (Nykyrian)
2. Born of Fire (Syn)
3. Born of Ice (Syn fia, Devyn)
3.5. Fire & Ice (Nykyrian fia, Adron novellája)
4. Born of Shadows (Caillen)
5. Born of Silence (Darling)
6. Cloak & Silence (Maris) 
7. Born of Fury (Dancer Hauk)

Előkészületben:
8. Born of Betrayal (Fain) 2015.05
9. Born of Defiance (Talyn Batur) 2015.11
10. Born of Vengeance (Bastien) 2016.06
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése