Ads

Jodi Ellen Malpas - This Man (1.)

Amikor gyorsabb vagyok mint ahogy a molyon elfogadják magát a könyvet. :D
Igazából a Szürke trilógia és Crossfire után elhatároztam, hogy keresek még hozzájuk hasonló könyveket. Szürke trilógiát nem szerettem, előzőleg adtam róla értékelést. Crossfire még egészen jól sikerült. No. Van e jobb ebben a témában? Most hypolják az erotikus, domináns gazdag pasi és álom lány szappanopera 18+-as verzióját, akkor biztos van még ahonnan ez jött. Feltétel, hogy domináns szupergazdag alfahím, átlag lány, 2012 második felében jöjjön ki, hogy a másik 2 könyv vajon mekkora hatással van rá. Bingo. Találtam többet is, de több lapon átnézve a közönség kedvenceket kiválasztottam. 
Dőljünk hátra székünkben, ezeken a könyveken nem kell gondolkozni. Csak olvasni.

Jodi Ellen Malpas


This Man


(This Man 1.)

Kiadó: Amazon
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Magyar cím: Ez a férfi (Ulpius, 2013)
Oldalszám: 448
Ava designer és lakberendező. Nemrégiben szakított előző párjával Matt-el, ezért barátnőjéhez Kate-hez költözött ideiglenesen. Ugyanakkor megkap egy nem túl kecsegtető állásajánlatot, bizonyos J. Ward (Jesse Ward) úrtól, aki egy farmon lakik. Ava előítélete szerint nem fogja megnyerni ez a fickó tetszését, hiszen egy farmer mit tudhat a design-ról? Ezért alig várja letudja munkájának ez a részét. Azonban semmi sem úgy alakul ahogyan Ava szeretné. Köpcös öreg úriember helyett - középkorú jóképű pasit kap, akinek érdeklődését ő is felkelti.

Történettől ne várjunk csodát, nincs benne furmányoság. Amit értékeltem, mert az írónő meg sem próbálja túlbonyolítani, inkább életszerűbb dolgokkal fűszerezi meg. Noha sztori maga egyáltalán nem életszerű, de nem próbálja még rosszabbá tenni.
Ava reakciója :D
Ava karaktere eléggé megosztott. Egyszerre ért egyet vele az ember és idegesíti. Folyamatosan otthagyja Jesse-t, egész könyv ebből áll első pillantásra. Belegondolva teljesen igaza van. Ava maga is belátja, hogy olyan messzire kéne futnia, ahonnan vissza sem talál, még sem tud elszakadni. Tipikus se veled, se nélküled kapcsolat kezd közöttük kialakulni. Próbálja látszatra ő uralni kettőjük kapcsolatát, ez végül sosem jön össze neki. Néha kap engedményeket.
Um. Ava egy kicsit alkoholista. :) Na jó nem. Napi egy pohár és üveg bor között van átlagban, amúgy meg hétvégéken ez több mint megtudjuk. Jesse ezért is mérges rá. Valljuk be. Érthető.
Jesse. Legfurcsább férfikarakterek közé sorolnám. Elbűvöli olvasóját, de ezt lényegében a semmivel teszi. Konkrétumot nem tudunk meg róla első kötet folyamán. Szakadatlanul Avát irányítja, minden mozdulatát lesi, megmondja mit tehet és mit nem. Nem beszélhet csúnyán Ava, ő igen. Mindenhová követi. Hűtőbe tett ruháknál mondjuk hangosan-gurulva nevettem. Addig fajul sok furcsasága, többször visszamentem megnézni, nem sorolják e be végül paranormális kategóriában, simán azt is el tudja hitetni kedves írónő a második kötetben! Sorozatgyilkoson sem biztos meglepődnék. Annyit tudunk "álompasinkról", hogy van egy 8-as tetoválása, egy gyomorszúrástól eredendő sebhelye derekáig, van apja, anyja, húga akik miután megkapta "A Birtokot", nem hajlandóak beszélni vele. Kora végig titok marad. Első kérdésre 21-et mond, de akárhányszor Ava megkérdezi hány éves, egy évvel többet mond. Kötet végén 31-nél járunk.
Végül az én véleményem Jesse-ről.
Lehet nem adnék más esetben 5 pontot, de igazából annyira magával rántott a könyv, hogy folyamatosan gondolkozok rajta. Nincs benne semmi különleges, noha annyi titok van benne, képtelen vagyok két napja elszakadni tőle. Vége rettentő abszurd, erre legkevésbé számítanék romantikus könyvekben. Ekkor vált világossá Jesse miért akarja magához kötni Avát.
Könyv maga semmiképpen sem BDSM könyv. Normális ezen a téren. Plusz pontot adnék, amiért rettentő kreatív tud lenni. Nem untam el magamat a szexjelenetek között.
Ez egy igen hosszú könyv, sok kérdéssel telebűvölve. Izgatottan várom következő kötetet. :)

Pozitív: Ava szó szerint megmondja Jesse-nek, hogy elmebeteg. Beismeri neki menekülnie kéne, de nem jön össze sehogy sem neki.
Negatív: Jesse túlzásba viszi néha irányítási mániáját. Ava pedig nem kérdez, csak találgat sokszor. Ez megoldaná rég a történetet. Műnek nincs önmagában sem különös története.
Kinek ajánlom: Aki szerette Crossfire-t, Szürke trilógiát - egyéb erotikus irodalmat - annak tetszeni fog valószínűleg. Na, nem hasonlít rájuk, néhol  esetleg halvány vonalakban.

Idézet:

I’ve already fallen. Holy shit, I think I love this man.He has a flashing, neon sign the size of London on his forehead, saying, RUN. But I can’t. He won’t let me, for a start. Besides, I don’t think I want to. He disappeared for four days but he’s back, and I’m really glad.


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Ava O'Shea: 4/5
    Jesse Ward: 5/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5

Azt hiszem ennyit az első kötetről. Pápá!

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 megjegyzés:

  1. Gondolom angolul olvastad.. Nem tudsz róla mikorra tervezik a magyar fordítást?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, angolul olvastam. Hát előjegyezhető, de én sem tudok róla semmi pontosat. :/

      Törlés
    2. :) Köszönöm az infót :)
      így marad az angol verzió :)

      Törlés
  2. A legjobb trilógia volt,amit eddig olvastam.....:) Jó lenne,ha már megjelenne magyarul is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :D Még sajnos 2. és 3-at nem olvastam, most már rá kell szánnom magam. Így egy év után, még mindig azt állítom, az egyik legjobb kötet és könyv volt amit olvastam ebben a témában. :)

      Törlés