Ads

Katie MacAlister: a Girl's Guide to Vampires


Az egyik kedvenc írónőm, benne nem csalódtam még. :)))
A könyv... Egy ideje el szeretném olvasni, de végső elhatározásra akkor jutottam, amikor kipróbáltam a rukkola.hu-t és ez volt az első happolt könyvem. :D

Katie MacAlister


a Girl's Guide to Vampires


(Dark Ones 1.)

Kiadó:  Hodder
Kiadás éve: 2007
Besorolás: Felnőtt
Kategória: krimi, paranormál-romantikus, humoros
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 378



Joy és Roxy megkéri barátnőjüket, hogy jósolja meg jövőbeli párjukat. Vajon lesz e? Persze szigorúan paraméterekhez kötik ezeket a dolgokat. Joy álma egy pasi aki Colin Firth, Alan Rickman és Oded Fehr tökéletes keveréke jobb hassal, kidolgozott testtel, magas kiadásban. Ennek nagy tanulsága: Ne kívánj semmit ha nem akarod komolyan... - Joy kívánságlistájára felkerül egy olyan plusz apró dolog, mint pasi nagy szerszámmal. Persze lehurrogják, hisz ilyet nem is kívánhatna... A jóslás eredménye, hogy külföldön leli meg élete párját, aki lehet egy vámpír. - Joy szerint a két baltás gyilkos fog rá várni, ha így lesz, talán egy napon tisztogatja neki kicsiny baltáit... - Jó utat!
Így jutnak Csehszlovákia nem, nem - Csehországba. Ott bukkannak rá a különös Vámpírokat is emlegető plakátra és kerülnek a szemfényvesztők és jósok közé.
Joyba persze szokásos klisé, hogy minden pasi belezúg. Kik is ezek? 
Dominic, aki vámpírként öltözik, sötét figura, de ő az egyetlen akit percig nem vádolnak igazi vámpírsággal. Megjátssza magát. Persze Joyra hajt, látszólag hátsó céljai vannak. Mellette ott van "kedvese" Tanya. Akit néha felpofoz és próbálja jobb belátásra bírni.
Raphael Griffin St. John akinek családjában váltva vagy Raphaelek vagy Griffinek, de nála úgy döntöttek egyszerre lesz mind a kettő. Ő a helyi biztonsági őr.  Jobb szeretné, ha Bobnak szólítanák. Az nem hangzik annyira selyemfiúsan. Joy első számú vámpír gyanúsítottja. Úgy véli ez a férfi a jövendőbéli férje és egyben az a vámpír aki hívja. - Joy beleszeret a férfiba, akivel minden áron meg akarja haraptatni magát. Persze Raphael meg tiszta idiótának nézi főhősünket. 
Christian J. Dante a barátnők - Joy és Roxy kettes számú vámpír gyanúsítottja. Kiderül ő írta a híres regénysorozatot, amiért Roxy odavan, ezért igazi fanatikus rajongóba csap át és követi a férfi minden egyes mozdulatát nyáladzó szájjal.

Mindezzel nem lenne baj, de több halál eset is történik. Legutolsó, Tanya átvágott torka felborzolja mindenki kedélyét. Joy egyből vámpírra gyanakszik. Raphaelt is gyanúsítja a rendőrség, mivel eléggé sötét múltja van. Joyt is gyanúsítottá minősítik, mert a hullához ő hívja ki őket. Ráadásul a vödör sáros víz és a fogadás miatt is lehetett nyomós indoka. 
Vajon tényleg a vámpírok voltak? Joy-t idézve: "Ha nem Christian ölte meg Tanyát, akkor ki tette? Dominic? Ijesztő Milos? Arielle? Raphael? Roxy? Én?"

A könyv hozza a tipikus MacAlister humort. Abszurd, kliséket kifigurázza, nem titkolja a gyilkos kilétét. Noha belekavar más embert is. A végén, nagy fináléból ismét kihozza a humort. Főszereplőnk magabiztos és cinikus. Ez sok bajba sodorja őt a könyv folyamán. Néha annyira nevettem, hogy már folyt a könnyem tőle. Előfordult ezt a BKV buszon sikerült összehoznom. :) 
Német borító
Talán akkor szakadt el nagyon nálam a cérna, amikor Raphaellel először töltik együtt az éjszakát. Raphael mélyen alszik, Joy pedig lehajol férfiasságához és beszélgetni kezd vele. Ahogy ő hívja Nagy Jim és az ikrekkel.
Minden ellenére valami nekem hiányzott belőle. Talán az eleje lassan indul be, nem a tipikus MacAlister gyorsasággal és intenzitással. Nála gyakori a főszereplő egyszerre négy helyen is galibát kavar. Gyilkosság is sokáig háttérben van, nem ismerjük a halottakat, nem főszerepkő közvetlen közelében történik. Viszonylag későn történik olyan amiben ők is érintettek. Onnantól viszont az igazi MacAlistert olvassuk ismét, amit elvárunk tőle. Hihetetlenül imádom stílusát.

Ettől a könyvtől komolyságot nem szabad várni. Aki szereti Janet Evanovich - Szingli fejvadász sorozatát, nem zárkózik el fantasy témájától, azoknak biztos fog tetszeni MacAlister is. Hasonló stílusban ír.

Pontozás:
Történet: 4/5
Karakterek: 
    Joy: 5/5
    Raphael: 5/5
    Roxy: 4/5
    Christian: 4/5
Humor: 5/5
Összesen: 4/5

   ""I, on the other hand, dislike the name intensely and would much prefer it if everyone just called me Bob.” 
   „Bob?” A vampire named Bob? Was that allowed? „Bob? Why Bob?”    His shoulders moved in an elegant shrug despite the fact that he was still holding me. „Why not Bob?”   „But Raphael's a nice name. It's exotic. It's unusual. It—”   „Sounds like it belongs to a male prostitute,” he interrupted."
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése