Ads

Yasmine Galenorn: Night Myst

Na. Ez a könyv jól jött és a sok negatív kritikám között születik egy pozitív is. :)

Yasmine Galenorn

Night Myst


Indigo Court 1.

Kiadó: Berkeley 
Kiadás éve: 2010
Besorolás: Felnőtt
Kategória: paranormál-romantikus, tündérek, alakváltók, vámpírok, mágia
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 318



Leszögezném, hogy ebben a világban szeretnék élni. Így a bejegyzés írását is alig tudtam abbahagyni. Imádtam a könyvnek hangulatát, világát és szívesen időznék magam is benne. Engednék a csábításnak és az erdő ködében elveszve a különböző mágikus lények között bóklásznék. Vigyázva nehogy pókhálóhoz érjek, rálépjek egy-egy gombára és riasszam a Indigó tanácsot. A kobold kutyákat tanítanám és a baglyokkal barátkoznék. 

Cicely tetoválásaiba szerelmes lettem. Miért? Mert hihetetlenül tetszett az a szimbiózis amit a könyv felépít a tetoválás és viselője között. Ők nem csak motívumok, de a könyv szerves karakterei. Különböző lények, emberek, növények, szellemek megtestesítői vannak rajta. Van egy farkas a lány hasán, az maga Grieve. Amíg élnek kapcsolatban állnak egymással. A farkas vonyít, nyüszít, remeg, beteg. Teljes mértékben érzéseket ad át viselőjének.



Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két tündér. Egy fiú és egy lány. Szerelmesek voltak egymásba, de nem lehettek egymáséi. Az egyik a gonoszság magját hordozta magában, ezért az öngyilkosságot választották. Vártak és vártak, amikor pár élet után eljött a pillanat, hogy újra leszülessenek a Földre és ebben az életben végre összekössék életüket. DE... A karma ádáz. Vigyázz mit kívánsz. Lehet nem úgy fog történni ahogyan te akarod...

Cicely Waters mágiával született lány az utcán nőtt fel. Apukáját soha nem ismerte, anyukája pedig vér ribanc volt, végül a vámpírok megölték. Ekkor menekült el a mágikus lények erdejéből (Washingtonban van).
A lánynak 6 éves korától volt egy tanítója, barátja, mestere Grieve. Megtanította a szelet meglovagolni, beszélni Uleannal magával a széllel. Közben Grieve legjobb barátja, felesküdött testvére Chatter, Cicely unokatestvérét Rhiannon tanította a tűz használatára. Cicely 17 évesen Grieve-nek ad mindent egy éjszakában és maga mögött hagyja az erdőt. Utcán él drogosok között, börtönbe is kerül, de tudja soha nem mehet vissza oda ahol Grieve van. Elvégre Grieve a tündérek hercege, Lanule királynő unokatestvére. Ő maga meg egy senki.
Erről Grieve jutott eszembe, de jha.
Mígnem rossz híreket kap. Utolsó élő rokonai tűnnek el. Valami történt az erdőben, rendje felborulni látszik. Amire visszatér több rokona eltűnik rejtélyes módon. 
Felderítő útja közben Grieve állítja meg, aki valami más. Megváltozott rajta. Na most vegyél egy levegőt és ezt hangosan olvasd föl: Ő már egy sötét farkasalakváltó árnyvadász vámpír tündér herceggé vált. 
Az árnyvadász jelentése, hogy ehet embert is és tündéreket is. Noha az emberek számára harapásuk végzetes is lehet.
Az Indigó tanács irányítja ezeket a vámpír tündéreket, céljuk, hogy minden mágikus lényt, varázslót, tündért átváltoztassanak és háborúba induljanak.
A Bíbor tanács sem rest. Ők a tiszta vámpírok, akik főellenségeik a vámpír tündérek. Noha ők hozták sok ezer éve létre őket, de harcban állnak az idők kezdete óta. 
Lannan a vámpírok ura pedig térdre kényszeríti Cicelyt. Véráldozatot követel tőle minden hónapban, cserében segít neki és a lány is neki. Ez nem könnyű. A vámpírok alattomosak és gonoszak. (Én nagyon utáltam Lannan-t. Igazi nyálas, képbemászó alak.)

Van a történetben erotikus jelenet, de nem éreztem, hogy ez lenne a középpontban. Sokkal inkább a történet szálai lényegesek.

Kicsoda Cicely apukája? - Majd kiderül... Ha tippelnem kéne akkor a bagoly. 
Micsoda és kicsoda Cicely? Nem tudunk mindent meg az első kötetből. Kulcs a háborúban azt érzem a történet sugallatán. 
Első kötet vége igazi függővég. 


Pontozás:
Történet: 5/5
Karakterek: 4/5
Humor: 4/5
Összesen: 4/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése