Ads

Mai második állomásunk: Régi fóti katonai bázis

Mindenkinek van egy hobbija. Barátnőm Jass, imád erdőket, várakat, elhagyatott épületeket, területeket fotózni. Most egy ilyenre invitált engemet is. Egy másik közös barátnőnk Dóri is beszállt az ötletbe, de felvetette menjünk az ő kocsijával. Tanakodtunk hova is menjünk? Milyen lenne az ideális hely egy hétfői könnyű kis kiruccanásnak. Mi az ami nincs is messze, nem kell ott éjszakáznunk valahol a környéken. Így jött az ötlet - fóti elhagyott katonai bázis
Noha, egyszer kijött egy terepjáró miközben fotóztunk, körbenéztek, minket is felmértek, de nem tudjuk ők figyelik a területet, vagy csak úgy odatévedtek.
11/8 légvédelmi rakéta osztály Volhov MN3121, Fót
A google nem volt először barátunk, igen nehezen találtuk meg. A kinti területen helyezkedik el. Kocsival mentünk, de hamar letettünk az autót, mivel nem igazán homokos földútra lett kitalálva. Nagyon csöndes kis város. Végül elérkeztünk a bázishoz. 
Mi lesétáltunk egy darabon a most műveletlen földön, hozzáteszem oldalt be tudtok menni egy pici föld utcáról is. 
Valaha őrtorony állt itt
A hely. - Amin nagyon kiborultunk, hogy rettentő sokan ezt szabad szemétlerakónak tekintik. Gusztustalanul szemetesek a régi harckocsi állomások, harcálláspontok. Mindenhol eldobált szemét, a graffitik  firkákat meg sem említem, de még azokat is jobban elviselem, mint a sok szemetet amit odahánytak. A sok törmelék az egész területhez tartozik. Állomáspontokat, őrbódékat, állomásokat, adókat lebontották. Ezek maradványai itt vannak még. Noha az eldobált rámás doboz és gyerek játékok egészen biztos nem onnan származik. Egyetlen nagy régi harcálláspont maradt tisztán (itt állomásoztak régen a harckocsik), ott oldalt be tudtunk menni megnézni milyen. Mindenhol van egy pici alagút szerű egyszemélyes bejárat. Úgy véljük ez az egész össze van kötve egy alagút rendszerrel, sok nem is látható, mert a föld alatt van, de más idióták miatt gyökér biztosították, hogy véletlen se ragadjon bent senki.
Szemét, szemét...
Hajdani harcálláspont
A kocsiút itt-ott feljött, gazos, de ahhoz képest tiszta. Néhol érdemes a bozótosban is menni, mert pár épület ott rejtőzködik.
Régi kilövő állomásokat meg lehet találni, de keresni kell, mert sokat nagyon benőtt már a gaz. Egyik emlékmű ami királyfi korában pirosan szegélyezett tábla volt, manapság már csupa rekettyés és gaz veszi körbe, piros szegélye is már úgy néz ki mintha egy régi graffiti lenne. - Azért becsülöm, hogy ezt nem firkálták össze és még megmaradt számunkra firka mentesen.
Harckocsi hangárakhoz hozzáfűzöm, hogy iszonyú buli ahogy víz hangzik. :) Picit is megszólalsz, már hallod. 
A sok autógumi is harckocsikhoz tartozhatott, mert nem normál személygépjárműre vannak tervezve. Néhol csak úgy be van dobálva. Van egy épület ami szét van verve. Nem életveszélyes vagy omlásveszélyes, csak elkezdték szétverni, aztán úgy is hagyták.


A képeket 2012, ősszel készítettem.


Egy másik szemetes harcálláspont
Az út szerte ágazik...












csihuhu - 2005




Kilövő állomás benőve gazzal



SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 megjegyzés:

  1. Az alagút rendszer ha jól tudom össze van kötve az Orosz kórházzal és az Irinyi János Laktanyával is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést, hogy csak most válaszolok. Nem tudtam. :O Tényleg? Azt hittük csak szellőzök vagy biztonsági alagutak.

      Törlés
    2. Nincsen összekötve, ez csak legenda.

      Törlés