Ads

Gena Showalter - Playing with Fire (Tales of an Extraordinary Girl 1)

Igazából lehet jobb, hogy most kezdtem Showalterre rákattanni. Majd J. R. Wardnak is újra nekifutok, mivel elsőre nem tetszett. Ennek az is lehet ok előtte nem sok hm.. Ilyen jellegű könyvet olvastam. Mire értem? - Most az lenne első gondolatod, hogy felnőtt, szexualitásos, paranormális... Nem nyert. Ebben heteró párok vannak. (Na! Pszt! Ne nevess hangosan. Köszi...) Igazából yaoi-n tengettem éveket el és livejournal függőségem nem ismert határokat. (Csúnya, csúnya livejournal...) Azért ne ítéljük el LJ-t mert ott tanultam meg angolul is. :)


Gena Showalter


Playing with Fire


(Tales of an Extraordinary Girl 1.)

Írta: Gena Showalter
Kiadó:  Harlequin Books
Besorolás: Felnőtt
Kategória:  paranormál-romantikus, urban fantasy
Kiadás éve: 2006
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 379

Belle napja úgy kezdődik mint a többi. Dolgozik látástól mikulásig, mindenhonnan elkésik, kirúgják. Ő pedig csak apjának szeretne segíteni, ahogy ő segített neki amíg felnevelte. A vén kujon hajtja intézetben az idős hölgyeket, lánya persze titokban tartja mennyire gyűlöl ennyit dolgozni. Aznap is bement munkahelyére, késett, majdnem kirúgják. Változást a pohár kávé jelenti. Meg persze egy orvos is berohan segítségért, de jön a rendőrség, elcsillapítja kedélyeket, Belle pedig befejezheti az immár kissé édesebb kávéját. Ilyen pici dolog is meg tudja változtatni egy ember életét.
Könyv nagyon vicces, szórakoztató és érdekes is. Rájöttem, hogy Showalter színesen ír. Ez nekem nagyon tetszik.
Belle karaktere vidám, életrevaló és nem utolsó sorban éles nyelvű. Folyamatosan bajba sodorja nyílt beszéde. Egyben ez is menti őt meg a biztos haláltól. Arra ébred fel az "infulenzából", hogy egy férfi ül ágya lábánál és a fél szobája le van égve. Belle-nek könyv során számos beceneve akad, amiken jókat lehet derülni. Csak néhányat említek: Wonder Girl (Csodalány), Csoda Gyufa, Belle BBQ, Periódusos Tábla Csaj... Ebből a lányból valahogy árad a szexualitás is, szinte megfoghatóan. Életben sokszor nem is fontos pasiknak a külső, hanem a kisugárzást nézik, még ha nekünk nőknek fura is. Na Belle pont ilyen. Nincs mindig ezzel tisztában. Külső pedig... Amikor írja, hogy mélyebb kivágású felsőt vesz fel, hogy perverz főnöke ne rúgja ki, mondhatjuk rossz. Igazából Showalternek jár a pont részemről. Valójában van benne igazság. Legalábbis tapasztalataim szerint ez egy működő dolog perverz főnök nélkül is. Jha! Mit is tud Belle? Elemeket használni.
Amivel Belle ki tudott idegelni: saját önbizalmatlansága. Sokszor bizalmatlan, gondolkozik jó e ez neki. Úgy vettem észre Showalter szereti ezt az elemet használni. Nem. Nők képesek arra is, hogy eldöntsék végsőkig elmennek.
Rome olyan alfa pasi akit utolsó szőrszáláig lehet szeretni. Persze akkor, ha valaki az erősebb jellemű férfiakat kedveli. Ami szívén az a száján is. Jópofa volt, eléggé keményen odaszólt néha, de ezt kedveltem benne. Ha azt hisszük ezzel vége, nem. Ő sem teljesen ember ám... :) 
Tanner a 19 éves kirívó viselkedésű srác akinek kocsijába beleesik Belle. Folyton kanos, de nője még sosem volt. Életébe neki sem véletlen toppan be Belle. Ő neki is vannak különleges képességei és Belle-hez van kötve. Legfőképpen amihez ért: sosem áll be a szája. Folyamatos megjegyzéseivel mindenkit halálra tud idegesíteni, nekünk meg könnyek futnak nevetéstől szemeinkbe.
Lexis egy gyönyörű médium, egyben ő Rome ex neje. Közös lányuk Sunny is veszélybe kerül, mert benne is feléledt az erő amitől féltek. Lexis hiába riválisa főszereplőnknek, mégis megkedveljük, mert nem akar igazán rosszat senkinek. Féltékenységét hamar meg tudjuk érteni. Sunnyt imádja apja, nagyon erősen kötődnek egymáshoz.
Összességében aranyos könyv, izgalmas, mert végig történik benne valami. Nem untam el magamat rajta. Akit nem riasztanak el laborkísérletezett emberek, képességek, kis akció azoknak szintén fog tetszeni. 
Noha Belle miatt gyengébb volt 5-nél, de 4-nél jobb. Marad az 5. :)


Pozitív: Mindegyik karakter szerethető, humoros.
Negatív: Belle sokáig kívül makacsnak mutatja magát, belül pedig labilis saját magát is illetően. 
Kinek ajánlom: Aki szereti az X-ment annak például szerintem be fog jönni ez is. Humoros, szórakztató, nem a tipikus paranormális könyv.


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Belle Jamison: 4/5
    Rome Masters: 5/5
    Tanner: 5/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése