Home » , , , , , , , , » Sherrilyn Kenyon - Éjféli vad

Sherrilyn Kenyon - Éjféli vad

Elérkeztem második kötethez is. :) Sokkal jobb élmény volt mint előző.
Um, amúgy én érzem csak úgy, hogy Ulpiusnak ezek a borítói enyhén hogy is fogalmazzak. Szenzációhajhász és nekem nem jön be? Egy másik sorozatnak is ők csinálták borítóját, de már az sem tetszett... Hát örülök, hogy újabban megtartják eredeti borítókat.


Sherrilyn Kenyon


Éjféli vad


(Sötét vadász 2.)

Írta: Sherrilyn Kenyon
Kiadó:  Ulpius-ház
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, paranormál-romantikus, misztikus, urban fantasy
Kiadás éve: 2009
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 446

Az Álomszerető amennyire nem nyert meg magának, annyira vett ez meg engemet kilóra.
Nah. Az ilyen jellegű könyvekben mindig valaki lelkileg megtört, kell egy szeretlek-nem szeretlek, tiltott gyümölcs szindróma. Ha túljutottunk ezen, akkor már léphetünk is a könyvre...

Amanda testvérei mind okkultizmussal foglalkoznak. A lánynak pedig egyetlen kívánsága, hogy normális életet éljen ahogy egy könyvelő szokott. Minden egyes pasi akit valaha felvitt, sikítva rohant el az oltalmat adó anyai otthonától. Véletlenül őt fogják el ikertestvére Tabita helyett, így ébred láncon Kyrianoszal a másik végén. Aki egy Sötét vadász...
Kyrianosz több mint 2000 éve szolgálta a görögöket. Trón várományos is volt, de szajhát választott másik hercegnő helyett, ezért kitagadták. Csúnyán elárulta felesége, átadva rómaiaknak akik megkínozták, végül keresztre feszítették. Előző könyvben megismert Makedóniai Iulianosz volt egyetlen barátja talán aki igazán hű volt hozzá. Ez fordítva is igaz. Halála után kapott egy esélyt a bosszúra, hogy nejét megölhesse árulásáért cserébe.

Könyv története előzőtől eltérően lényegesen hangsúlyosabb volt. Míg az Álomszeretőben különösebben nem történik nagy dolog, egy szobában játszódik javarészt, testiségekkel persze előtérben, itt nem. Ebben elkezd egy vámpírokkal, démonokkal teli világ is kirajzolódni. Nem tudtam hogy fognak eljutni a mitológiától vámpírokig, de határozottan tetszik amit végül kaptam. 
Kyrianosz egy Sötét vadász, valaha ember volt, sőt királyi család sarja. Egy nő mindent elronthat. Hát így történt vele is. Nagyon tetszett karaktere. Kicsit sötét, mégsem agresszív mint sok másik könyvben. Félelmei múltjának betudhatóak.Igazán szimpatikus mint karakter. Általa ismerünk meg több másik, ehm, későbbi potenciális karaktert. 
Acheron elkezdett szívem csücskévé válni a könyvben. :D
Amanda karakterében pont az tetszett, hogy normális életet akar élni. Viszont testvérei miatt nem ijed már meg semmi természetfelettitől. Kivéve, hogy ettől nem lesz normális élete. Pasik terén nem volt nagy tapasztalata, kifogta legrosszabbakat. Kyrianosz múltját láván nem megriadt, hanem rohant segíteni. Ez nagyon szimpatikus volt. 

Pozitív: Karakterek nagyon tetszettek. Történet kezd felpörögni.
Negatív: Könyvnek a vége. Nagy-nagy rózsaszín habos maszlag. Fúj. nem tetszik ha vámpírból ismét ember lesz. Annyira... illuzió romboló. Ha már vámpír, akkor maradjon is az. Na. Ezért szeretjük őket. :D
Kinek ajánlom: Aki szereti démonos, vámpíros, görögös, mitológiás mindenes könyveket.


Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Kyrianosz: 5/5
    Amanda: 5/5
Humor: 4/5 
Összesen: 4/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Elérhetőségek


Email:
toffy_chan@ yahoo.comOlvasók :)

 
Copyright © 2014 Insane Life
Blogger Templates